Velika Britanija  

Sestrama koje su se udale za džihadiste ukinuto državljanstvo

  • 10.03.2019. 13:29

Sestrama Rimi (30) i Zari Ikbal (28), koje su se udale za džihadiste iz "Islamske države", ukinuo je britansko državljanstvo, piše britanski dnevnik "Sandej tajms".

Sestrama Ikbal, čiji su roditelji porijeklom iz Pakistana, državljanstvo Velike Britanije je ukinuto zbog udaje za članove terorističke ćelije povezane sa ubistvima taoca. 

List piše da se sestre Ikbal i njihova djeca trenutno nalaze u izbjegličkim kampovima u Siriji. 

Britansko Ministarstvo unutrašnjih poslova nije željelo da komentariše pisanje lista, navodeći da je svako oduzimanje državljanstva zasnovano na dokazima i da se ta mjera ne primjenjuje olako. 

Sestre su 2013. godine otišle u Siriju. 

Starija sestra bila je u poodmakloj trudnoći sa drugim dijetetom kada je krenula na put, a kasnije rodila i treće djete, dok mlađa sestra ima dva sina od kojih je jedan rođen u Britaniji. 

Britanski ministar unutrašnjih poslova Sadžid DŽacid našao se na udaru kritika zbog ukidanja državljanstva Šamimi Begum, nakon što je u javnost dospjela informacija da joj je novorođeni sin preminuo u izbjegličkom kampu u Siriji. 

Begumova, koja je iz Londona pobjegla kada je imala 15 godina kako bi se prisružila teroristima, ranije je molila da se vrati u Britaniju sa djetetom, ali je DŽavid ukinuo njeno državljanstvo. 

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.