Sin ubio roditelje na spavanju, pa izvršio samoubistvo: Odgovarao je na opasan izazov na mrežama?

  • 15.01.2021. 10:29

Tinejdžer (14) je ubio svoje roditelje, prije nego što je izvršio samoubistvo u zločinu koji je šokirao Sjeverni Kipar i koji je, prema pisanju medija, dio uznemirujućeg izazova koji kružu internetom.

Tragični incident dogodio se u mjestu Lefkoniko na Sjevernom Kipru. Lokalni mediji prenose da je smrt porodice povezana sa uznemirujućim izazovom "plavi kit", prenosi news.com.au.

Izazov uključuje niz zadataka, koji eskaliraju tokom 50 dana i mogu da se završe nasilno.

Tijela Ibrahima Kobanoglua (52) i njegove žene Bengu (48) pronašle su komšije, nakon što su ubijeni na spavanju.

Njihov najmlađi sin Kinar Kobanoglu (14) pronađen je u blizini sa ozbiljnim povredama. Odveden je u bolnicu gdje je kasnije preminuo.

Komšije su pronašle tijela nakon što je stariji sin Erlap (18) pobjegao kod njih kako bi se spasao i rekao im da je "mlađi brat poludio".

U stanu su otkrili da su roditelji mrtvi.

- U 3 sata ujutru probudilo nas je lupanje na vratima. Starije dijete je došlo kod nas i reklo: "spasite me, Kinar je pucao" - rekao je komšija.

Mladić im je rekao kako misli da je brat uradio sebi nešto, a komšija je potvrdio kako nisu čuli pucnjeve. Otišao je u njihov stan i zatekao dječaka kako sjedi u krvi.

Turska policija je potvrdila da nastavlja sa istragom i da je još rano da komentarišu da li je tinejdžer bio pod uticajem društvenih mreža.

  • 19:52 Bez komentara

    Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

    '''Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 21:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.