Broj oboljelih prerastao 1.000

Skočio broj mrtvih od koronavirusa: 41 osoba umrla, najgori period dolazi

  • 25.01.2020. 08:23

Broj mrtvih od koronavirusa skočio je na 41 osobu, a još se sinoć govorilo o 26 ljudi. Broj oboljelih čija bolest je zabilježena prerastao je 1.000.

Smatra se da sad slijedi vrlo rizično razdoblje pošto Kinezi za svoj najveći praznik masovno putuju. 

Štakor preuzima primat nakon Godine svinje, što je razdoblje koje je označilo izbijanje svinjske gripe u Kini.

Iz sigurnosnih razloga lunarna nova godina neće u Pekingu i drugim većim gradovima biti popraćena vatrometom, iako će ih biti u unutrašnjosti. 

Tradicionalni novogodišnji TV program, koji traje nekoliko sati, ove je godine uputio emotivan poziv na borbu protiv koronavirusa u Vuhanu.

Naučnici vjeruju da je ova virusna bolest prenesena s divljih životinja. Do sada je od nje umrla 41 osoba, a zaraženo je blizu 1.287 ljudi širom zemlje, objavila je Komisija za nacionalno zdravlje.

Tagovi:
  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program