Vlasti sprovode mjere protiv ilegalne migracije

Skoro 50.000 izbjeglica protjerano iz Istanbula

  • 15.11.2019. 20:09

Skoro 50.000 migranata protjerano je iz Istanbula od kada su vlasti u julu počele da sprovode mjere protiv ilegalne imigracije, saopšteno je iz kancelarije istanbulskog guvernera.

U saopštenju se navodi da je 42.888 ilegalnih migranata uhapšeno i poslato u centre za prijem migranata sa ciljem da se oni vrate u zemlje iz kojih su došli.

Iz kancelarije navode da je u privremene centre za izbjeglice smješteno 6.416 sirijskih državljana, javio je AFP.

Kampanja sprovođenja mjera počela je u julu, a cilj je da se smanji broj neprijavljenih izbjeglica u najvećem gradu Turske.

U Turskoj se nalazi oko 3,6 miliona izbjeglica iz Sirije, što je više nego u bilo kojoj drugoj zemlji, dok je u Istanbulu u julu zvanično registrovano 547.000 njih.

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda. Priča prati stjuarte, stjuardese, mehaničare i pilota imaginarne aviokompanije.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom