Zapadna obala

Snježna oluja pogodila Los Anđeles

  • Izvor: Agencije
  • 26.02.2023. 08:05

Snježna oluja koja se spustila na američku zapadnu obalu donoseći poplave i niske temperature, pomjerila se noćas ka jugu Kalifornije, podižući vodostaje rijeka na opasne nivoe i donoseći snijeg u brojne oblasti oko Los Anđelesa.

Američka meteorološka služba saopštila je da je ovo jedna od najjačih oluja koja je ikada pogodila jugozapadnu Kaliforniju.

AP navodi da su se brda oko predgrađa Santa Klarita, sjeverno od Los Anđelesa, skroz zabijelila, a da je snijeg iznenadio i istočna predgrađa.

Meteorolozi kažu da će stanovnici tog dijela Kalifornije danas moći da predahnu, ali da ih nova mećava očekuje već sutra.

Poslije nekoliko dana snažnih vjetrova, oborenog drveća, pokidanih dalekovoda, više od 120.000 domaćinstava ostalo je bez struje.

Glavni autoput na zapadnoj obali Interstejt 5 zatvoren je zbog obilnog snijega i leda u planinskom dijelu sjeverno od Los Anđelesa.

Količina kiše je takođe velika, pa je pao 38,1 centimetar kiše u okrugu Kogsvel Dem, a u Vudland Hilsu 26,6 centimetara.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?