Mali

Srušio se avion "povezan sa Vagnerom"

  • Izvor: B92
  • 23.09.2023. 17:41

Transportni avion Il-76 koji je navodno povezan sa Vagnerom srušio se u Maliju nadomak grada gde su stacionirane trupe privatne vojske.

Letjelica se srušila blizu aerodroma u Gaou, piše Dejli mejl.

Telegram kanal VČK-OGPU navodi da bi prema preliminarnim podacima na letu mogli biti plaćenici Vagnera. Antivladini izvori u Maliju takođe tvrde da je Il-76 možda povezan sa Vagnerom.

Telegram kanal Siva zona, koja je navodno povezana sa Vagnerom, negira da je transporter pripadao privatnoj ruskoj vojnoj kompaniji.

Peskov: Vagner ne postoji

Peskov: Vagner ne postoji

"Il-76 iznajmile su lokalne snage za transport tereta u različite svrhe. Na brodu nije bilo boraca ili pilota grupe Vagner", navodi Siva zona.

Vagner je blisko uključen u vojne operacije u Maliju.

Druga verzija sugeriše da su avion koristile mirovne snage UN.

Ovaj čovjek je jedini znao gdje se nalazi šef Vagnera

Ovaj čovjek je jedini znao gdje se nalazi šef Vagnera

"Avion je korišćen za snabdijevanje malijske vojske u 1. vojnom okrugu Еl Muna", navodi se u jednom izvještaju.

Telegram kanal Dambijev navodi da je srušenim Il-76 upravljala kompanija iz Bjelorusije. Kompanija se navodno zove Rubi Star Еrvejz i ima sjedište u Minsku.

"Avion je promašio slijetanje i srušio se u blizini aerodroma. Ubrzo nakon toga izbio je plamen", navode izvori iz Malija.

Izabran novi vođa “Vagnera”

Izabran novi vođa “Vagnera”


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program