Kuba dobila 38 miliona

Stiže milionski zajam Rusije

  • 06.02.2019. 16:13

Rusija je odobrila 38 miliona dolara zajma za kubanski vojni sektor, rekao je ruski vojni zvaničnik.

Sporazum je prvi put najavljen u novembru prošle godine nakon sastanka ruskog predsjednika Vladimira Putina i kubanskog predsjednika Migela Dijaza Kanela u Moskvi. 

Rusija je sada finalizirala sporazum, rekao je Dmitrij Šugajev, šef ruske Federalne službe za vojnotehničku saradnju u intervjuu za list "Komersant". 

List je ranije objavio da Moskva planira da odobri Kubi zajam za kupovinu ruske opreme kao što su tenkovi, oklopna vozila i, moguće, helikopteri. 

Šugajev je rekao da je Rusija zabrinuta u vezi sa krizom u Venecueli i da ne planira smanjenje vojne saradnje sa Karakasom, uključujući održavanje isporuke oružja i pomoć u izgradnji vojnih postrojenja. 

Tagovi:
  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:30 Serija: Red Rok

    Serija: Red Rok