Generalni sekretar NATO

Stoltenberg ne vjeruje da će Turska blokirati Finsku i Švedsku

  • Izvor: SRNA
  • 13.06.2022. 16:38

NATO nema razloga da vjeruje da će Turska blokirati prijave Finske i Švedske za učlanjenje u ovu organizaciju, rekao je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg "Fajnenšel tajmsu".

"Ranije u ovom procesu nije bilo razloga za uvjerenje da će biti bilo kakvih problema", rekao je Stoltenberg.

On je naveo da je Turska "važan saveznik" i da "treba rješavati bezbjednosne primjedbe kada se pojave", prenosi TASS.

Stoltenberg je naveo da je i dalje moguće prevazići primjedbe Turske "u razumnom vremenskom okviru".

"Moj cilj je da Finska i Švedska postanu članice što prije. To se i dalje može postići brzo u poređenju sa drugim procesima prijema", izjavio je generalni sekretar Alijanse.

On je rekao da nije određeno da je krajnji rok za rješavanje ovog pitanja samit NATO-a koji će krajem jula biti održan u Madridu.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je ranije da će blokirati ulzak dvije nordijske zemlje u NATO ukoliko ne promjene odnos prema terorističkim organizacijama, prvenstveno prema Radničkoj partiji Kurdistana. 


  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program