Nato - Francuska

Stoltenberg traži objašnjenje od Makrona

  • 19.11.2019. 14:13

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas da će sljedeće sedmice posjetiti Pariz da bi zatražio objašnjenje od predsjednika Emanuela Makrona nakon što je francuski lider rekao da je Alijansa u stanju "moždane smrti".

Stoltenberg je odlučno branio NATO uoči sastanka ministara spoljnih poslova zemalja ovog saveza, rekavši da je Alijansa aktivnija više nego ikada ranije i da je ne treba ugrožavati.

"Ići ću u Pariz sljedeće sedmice i namjeravam da razgovaram o ovim pitanjima sa predsjednikom Makronom. Smatram da je to najbolji način da se riješe sva neslaganja, da sjednemo i razgovaramo i da potpuno shvatimo poruke i motivacije", rekao je Stoltenberg novinarima.

On je dodao da je njegova poruka da se "NATO adaptira, NATO je agilan, NATO reaguje", prenio je AFP.

Makron je ukazao na nedostatak strateške koordinacije između Evrope i SAD i požalio se zbog nedavne vojne akcije članice NATO-a Turske u Siriji.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.