Pensilvanija

Stravična nesreća: Požar zahvatio vrtić, poginulo petoro djece

  • 12.08.2019. 09:12

U požaru koji je zahvatio vrtić u gradiću Iri na sjeverozapadu američke savezne države Pensilvanija poginulo je petoro djece, a povrijeđene su najmanje dvije osobe, saopštile su danas vlasti.

Zvaničnik vatrogasne službe Gaj Santone rekao je da su žrtve imale od osam mjeseci do osam godina. U požaru su povrijeđeni vlasnik obdaništa i osoba iz susjedne kuće. 

Vatrogasna služba navodi da sve ukazuje na to da je požar izbio u dnevnoj sobi na prvom spratu obdaništa i da je u toku istraga o uzroku nesreće. 

Obdanište u kojem je požar izbio obezbjeđivalo je cjelodnevnu brigu o djeci čiji roditelji rade i noću. 

Posljednja inspekcija obdaništa obavljena je u decembru prošle godine i u izvještaju se ukazivalo da je neophodno postavili električne utičnice za djecu mlađu od pet godina koje bi trebalo da budu zatvorene kada nisu u upotrebi. 

U izvještaju se pominje i "pepeo i cigarete ili njihovi ostaci" koji su zabranjeni u prostorijama u kojima borave djeca. Oba uočena problema kasnije su otklonjena.

Tagovi:
  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)