Na Zapadnoj obali

Sukob izraelskih snaga i Palestinaca, najmanje 3 osobe poginule

  • Izvor: Agencije
  • 03.07.2023. 08:51

Najmanje tri osobe poginule su u razmjeni vatre između izraelskih snaga i Palestinaca, nakon upada Izraelaca u grad Dženin na Zapadnoj obali tokom noći i izvele napada za koji žitelji tvrde da je uključivao i vazdšni udar.

Uz zvuke pucnjave i eksploziva koji su se čuli širom grada stanovnici su prjavili i veliki broj dronova koji je kružio iznad Dženina, prenosi Rojters.

Netanjahu: Oružje poslato Ukrajini pojavilo se kod izraelskih granica

Netanjahu: Oružje poslato Ukrajini pojavilo se kod izraelskih granica

Najmanje šest dronova moglo se vidjeti kako kruže iznad grada, tvrde očevici, ali izraelska vojska je odbila da precizira da li je u današnjim operacijama bilo i napada dronovima. 

"Bilo je i udara iz vazduha na izbjeglički kamp. Svaki put kada uđemo u područje sukoba sa pet do sedam ambulantnih kola i vraćamo se puni povrijeđenih ljudi", izjavio je vozač ambulatnih kola iz Dženina. 

Sin Moamera Gadafija u kritičnom stanju

Sin Moamera Gadafija u kritičnom stanju

Stotine naoružanih boraca iz militantnih grupa, uključujući Hamas, Islamski džihad i Fatah nalazile su se u izbjegličkom kampu, koji je od početka godine bio meta niza napada izraelskih snaga.

Izraelska vojska je saopštila da su njene snage, u okviru opsežne borbe protiv terorizma na Zapadnoj obali, izvršile napad na zgradu koja je služila kao komandni centar boraca Dženinskih brigada.



Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: