Gana

Sveštenik (63) oženio djevojčicu (12) - objavljen snimak ceremonije

  • Izvor: Telegraf
  • 01.04.2024. 17:45

Uticajni šezdesettrogodišnji sveštenik u Gani Numo Borketej Laveh Curu XXXIII oženio je dvanaestogodišnju djevojčicu na ceremoniji održanoj tokom vikenda.

Na video-snimcima sa ceremonije objavljenim na društvenim mrežama može se čuti kako djevojčica dobija savjete da koristi parfeme koje je dobila kako bi pojačala svoju seksualnu privlačnosti, prenosi BBC.

Kritičari su zatražili da država raskine njihov brak i da istraži Curua, dok su lideri domorodačke zajednice Nungua, kojoj pripadaju i djevojčica i sveštenik, osudili protivljenje javnosti braku, rekavši da kritike "dolaze iz neznanja".

Zakonski minimum za stupanje u brak u Gani je 18 godina, a rasprostranjenost dječjih brakova je opala.

Prema podacima nevladine organizacije "Djevojčice, ne mlade", 19 odsto djevojaka u zemlji se uda prije nego što napuni 18 godina, a pet odsto njih stupi u brak prije svog 15. rođendana.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.