Mornarica

Tokom akcije nestale američke foke

  • Izvor: B92
  • 15.01.2024. 21:16

Dvojica pripadnika američkih foka nestali su tokom pokušaja da se ukrcaju na brod koji je navodno krijumčario iransko oružje Hutima u Jemenu.

Pripadnici specijalne misije američke "Nejvi sil" (mornaričke foke) navodno su poslati na tajnu misiju koju obično izvode samo najelitniji vojnici usred tekuće krize na Crvenom moru.

Jedan je navodno upao u more dok je pokušavao da se popne na mali čamac, a drugi je skočio da ga spasi nakon čega su obojica nestali.

Akcije potrage i spasavanja, preko mora i vazduha, nastavljaju se u očajničkom pokušaju da im se uđe u trag.

Zvaničnici se i dalje nadaju da će ih pronaći žive.

Specijalci su navodno tražili ilegalnu robu poput oružja i droge na brodu za Jemen i poslati su iz baze u Bahreinu.


Koliko često treba kupati mačku?

Koliko često treba kupati mačku?

Tenzije inače svakodnevno rastu u regionu nakon udara iz Velike Britanije i SAD prošlog četvrtka na mete Huti u Jemenu.

Vazdušni napadi su bili usmjereni na uporišta u zemlji nakon što je grupa koju podržava Iran više puta postavljala zasjede i napadala brodove u Crvenom moru kao odgovor na rat Izraela i Hamasa.

Portparol američkog Savjeta za nacionalnu bezbjednost Džon Kirbi, međutim, tvrdi za Si Bi Еs da nestali specijalci nisu dio međunarodnih napora da se spriječe napadi na jednoj od najprometnijih brodskih puteva na svijetu.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.