Bivši predsjednik SAD

Tramp: Bajden se ne može porediti sa Putinom i Sijem

  • Izvor: SRNA
  • 24.01.2024. 13:03

Najizgledniji republikanski kandidat za Bijelu kuću Donald Tramp ističe da Rusija i Kina imaju lidere koji vole svoje zemlje i žele njihov napredak, dok to nije slučaj sa Džozefom Bajdenom i SAD.

Na predizbornom okupljanju svojih pristalica u Nju Hempširu Tramp je istakao da su Vladimir Putin i Si Đinping veoma pametni i moćni ljudi, sviđalo se to nekome ili ne.

Bajdena je Tramp ponovo nazvao "izuzetno nesposobnim, čak i da poveže dvije riječi, da siđe sa bine i pronađe stepenice".

Bajden: Sada je jasno da će Tramp biti kandidat

Bajden: Sada je jasno da će Tramp biti kandidat

Objavio je da će, ako osvoji novi predsjednički mandat, za cijelu teritoriju SAD napraviti protivraketni odbrambeni sistem sličan "Gvozdenoj kupoli" u Izraelu.

"Izgradiću moderan sistem protivraketne odbrane američke proizvodnje. Mi protivraketnu odbranu pravimo drugim zemljama, pomažemo im u tome, a nismo je napravili za sebe. Ali, i nama je potrebna" - poručio je Tramp.

On napominje da je to predlagao i nekadašnji američki lider Ronald Regan, ali da potrebna tehnologija u to vrijeme nije postojala.

Pao ruski avion sa ukrajinskim zarobljenicima, 65 poginulih

Pao ruski avion sa ukrajinskim zarobljenicima, 65 poginulih

Prvobitno je izraelska "Gvozdena kupola" bila dizajnirana za presretanje nevođenih projektila kratkog dometa. Potom je nadograđivana da može da presreće i razne bespilotne letjelice, navode "Fakti".

Pratite nas i putem Vibera