Rastu tenzije

Tramp: Iran stoji iza napada na tankere u Omanskom zalivu

  • 14.06.2019. 15:37

Predsjednik SAD Donald Tramp optužio je Teheran za napad na naftne tankere u Omanskom zalivu, javlja Sputnjik.

Američki državni sekretar Majk Pompeo ranije danas je optužio Iran da je počinio napade na dva naftna tankera u Omanskom zalivu. SAD su takođe pokazale snimak koji navodno pokazuje da je Iran saučesnik u "nedoličnom ponašanju".

Donald Tramp je u intervjuu za Foks njuz izjavio da je Iran odgovoran za eksplozije koje su oštetile dva naftna tankera koji su plovili kroz Oman 13. juna. Tramp je rekao da video-snimak, koji je ranije objavio CENTCOM (Centralna komanda Sjedinjenih Država), navodno dokazuje krivicu Teherana.

Američki predsjednik, odgovarajući na pitanje o mogućim koracima za suprotstavljanje Iranu, rekao je da će administracija "vidjeti" šta se može učiniti po ovom pitanju.

Tramp je rekao da Ormuski moreuz neće biti zatvoren, barem ne u dužem periodu.

Riječ je o veoma važnoj pomorskoj ruti za izvoz nafte iz regiona Persijskog zaliva na globalna tržišta. 

Iran je ranije odlučno demantovao optužbe da je odgovoran za napade na brodove.

Tagovi:
  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program