Generalna skupština UN-a

Tramp: Kina mora snositi posljedice zbog pandemije

  • 22.09.2020. 20:54

Kina mora da snosi odgovornost za svoje postupke tokom pandemije kovid 19, izjavio je predsjednik SAD Donald Tramp.

On je u snimljenom obraćanju Generalnoj skupštini UN optužio Kinu da je dozvolila da virus korona izađe iz te zemlje i zarazi svijet, piše "Frans 24".

"UN se mora pobrinuti da Kina snosi odgovornost za svoje postupke", rekao je Tramp.

Rojters je javio da je Tramp istakao da su kineske vlasti i Svjetska zdravstvena organizacija (SZO), za koju tvrdi da je pod kontrolom Kine, ranije netačno saopštile da nema dokaza o prenošenju virusa korona među ljudima.

Govoreći o Iranu, Tramp je optužio vlasti u Teheranu da su sponzori terorizma, podsjetivši da su SAD istupile iz "užasnog" Sporazuma o nuklearnom programu Irana i uvele stroge sankcije "vodećem sponzoru terorizma u svijetu".

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program