Predsjednik SAD-a

Tramp zaprijetio Kini zbog Kovida-19

  • 19.04.2020. 20:45

SAD istražuju izbijanje virusa korona Kovid-19 u Kini i ukoliko se ispostavi da je ta zemlja svjesno dopustila izbijanje epidemije, može očekivati posljedice, rekao je američki predsjednik Donald Tramp.

"Sprovodimo istragu. Vidjećemo šta će biti. Ako je to namjerno učinjeno, treba da snose posljedice. Pitanje je da li se radi o grešci, ili su to učinili namjerno", rekao je Tramp na konferenciji za medije u Vašingtonu.

Prema pisanju agencije "Blumberg", Republikanska stranka pokušava da okrivi Kinu za izbijanje pandemije virusa korona. Konkretno, kongresmeni iz te stranke pretpostavljaju da je pandemija rezultat neuspješnih eksperimenata, koji su izvođeni u laboratoriji u Vuhanu.

Štaviše, oni su kritikovali i predstavnike Demokratske stranke, koji su stali u zaštitu kineskog naroda i rukovodstva zemlje.

Kako se navodi, Tramp nije precizirao da li je ljut na Kinu, istakavši da postoji razlika između greške i svjesnih radnji.

Ministarstvo spoljnih poslova Kine saopštavalo je da je Kina od samog početka zastupala otvoren i odgovoran stav o objavljivanju svih podataka o epidemiji koronavirusne infekcije.
 

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.