Virus korona

Turska: Registrovano tri slučaja novog delta plus soja

  • Izvor: SRNA
  • 06.07.2021. 11:35

Turska je registrovala tri slučaja novog delta plus soja virusa korona u tri provincije, rekao je danas ministar zdravlja Fahretin Koča.

Prema njegovim riječima, odvojeni delta soj virusa identifikovan je u 284 slučaja u 30 provincija.

"Soj delta plus registrovan je kod tri osobe u tri odvojene provincije, uključujući jedan u Istanbulu. Svi zaraženi su u dobrom stanju", naglasio je Koča.

Zdravstvene vlasti navode da nekoliko vakcina funkcioniše protiv veoma zaraznog soja delta, koji je postao dominantan na globalnom nivou, ali je izražena zabrinutost da bi nove varijante mogle izbjeći određene vakcine.

Pojedini naučnici smatraju da je soj delta plus mnogo zarazniji.

Turska je ublažila većinu restriktivnih mjera od 1. jula, a od početka pandemije je registrovala skoro 5,5 miliona zaraženih virusom korona. Umrlo je oko 50.000 ljudi.

U Turskoj je program vakcinacije počeo u januaru sa dozama "Sinovaka" i od tada su u upotrebi i vakcine "Fajzera" i "Bionteka" te ruski "sputnik ve".

Tagovi:
  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

    '''Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 21:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.