Dobili otkaz kad je kupio Tviter

Tužba od 500 miliona dolara: Bivši radnici tužili Maska, evo kako je sud presudio

  • Izvor: Agencije
  • 10.07.2024. 22:16

Američki sud odbacio je tužbu prema kojoj je Ilon Mask odbio da isplati najmanje 500 miliona dolara otpremnine hiljadama zaposlenih na Tviteru koje je masovno otpuštao nakon što je kupio kompaniju društvenih medija sada poznatu kao Iks.

Okružni sudija u San Francisku Trina Tompson presudila je u utorak da nema nadležnost prema saveznom zakonu o osiguranju prihoda zaposlenih pri penzionisanju koji reguliše planove beneficija, jer ne pokriva potraživanja bivših zaposlenih, prenio je Rojters.

Agencija napominje da je ovo jedan od mnogih slučajeva u kojima se optužuje Mask da je pogazio obećanja bivšim zaposlenima na Tviteru, nakon što je kupio kompaniju za 44 milijarde dolara u oktobru 2022.

Advokatska kancelarija Sanford, koja zastupa bivše zaposlene, navela je da je razočarana i da razmatra pravne mogućnosti.

Prema tužbi, Tviterov plan otpremnina podrazumijevao je da zaposleni, koji su ostali poslije kupovine društvene platforme, dobiju platu za dva do šest mjeseci, plus platu za jednu nedjelju po svakoj godini zaposlenja, ukoliko su i otpušteni.

Tužitelji Kortni Mekmilijan i Ronald Kuper rekli su da je Tviter umjesto toga ponudio otpuštenim zaposlenima samo jedan mjesec plate kao otpremninu, bez ikakvih beneficija.

Mask takođe vodi kompaniju za proizvodnju električnih automobila Tesla i najbogatija je osoba na svijetu prema magazinu Forbs.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: