U američkom Kongresu 21. novembra predavanje o genocidu nad Srbima u NDH

  • 16.11.2019. 18:57

U američkom Kongresu 21. novembra biće održano predavanje o genocidu počinjenom nad Srbima, Jevrejima i Romima na teritoriji Nezavisne Države Hrvatske tokom Drugog svjetskog rata, saopšteno je iz Srpskog narodnog saveza, najstarije srpske organizacije u Americi.

Ovaj događaj organizuje Srpski narodni savez u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Vašingtonu, Fondacijom za sjećanje na Jasenovac i Holokaust iz Londona i Narodnom i univerzitetskom bibliotekom Republike Srpske iz Banjaluke.

Predavanje o temi "Jasenovac: neizgovoreni genocidi i Holokaust 1941 - 1945" održaće profesor Srboljub Živanović iz Londona, sudski antropolog koji je zajedno sa forenzičkim timom iskopavao masovne grobnice u jasenovačkom sistemu hrvatskih koncentracionih logora za istrebljenje Srba, Jevreja i Roma.

Na predavanju će govoriti i direktor Fondacije za sjećanje na Jasenovac i Holokaust iz Londona Dragana Tomašević, koja je potomak preživjelih genocida nad Srbima u selima Šargovac, Motike, Drakulić i rudniku Rakovac.

Iz Srpskog narodnog saveza navode da će ovaj istorijski događaj biti upotpunjen izložbom "Anatomija zaborava" Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske iz Banjaluke".

Kongresmeni, senatori, strane diplomate, ambasadori i ostali posjetioci imaće priliku da pogledaju ovu izložbu i od 25. do 27. novembra u Rejburn foajeu Kongresa.

 

Tagovi:
  • 10:00 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Instagram, život pod filterom, dokumentarni program

    '' 'Instagram, život pod filterom, dokumentarni program