Švajcarska

U neredima u Lozani uhapšeni maloljetnici porijeklom iz BiH i Srbije

  • Izvor: Agencije
  • 03.07.2023. 08:18

Tokom nereda u švajcarskom gradu Lozani, inspirisani onima u Francuskoj, u kojima je policija uhapsila ukupno sedam osoba, među kojima šest maloljetnika od koji je jedan porijeklom iz Bosne i Hercegovine i Srbije, saopštila je policija.

Pored bh. tinejdžera privedeni su još maloljetnici iz Portugala, Somalije, Švajcarske i Gruzije. Svi su dobi između 15 i 17 godina. Sedmi uhapšeni je 24-godišnji državljanin Švajcarske.

Kako navodi švajcarski portal 20 Minuta, pozivi da se izađe na ulice kružili su društvenim mrežama, a demonstranti su provaljivali u prodavnice i napadali policiju.

Prema riječima očevidaca, u neredima je učestvovalo više od 100 ljudi koji su bacali kamenje i najmanje jedan Molotovljev koktel na pripadnike policije. 


(Foto: Facebook/Police Municipale de Lausanne)

Pratite nas i putem Vibera

  • 21:45 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:20 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:35 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:35 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.