Rusija-Ukrajina

U toku pregovori o novoj razmjeni zarobljenika

  • 21.09.2019. 15:19

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Vadim Pristajko rekao je danas da su u toku pregovori o novoj razmjeni zarobljenika između Rusije i Ukrajine.

"U toku je veoma aktivan proces u tom smislu. Neću sada ništa da najavljujem, ali nadam se ćemo uskoro imati još razloga za radovanje", rekao je Pristajko za televizijsku stanicu "Hromadske".

On kaže da su pregovori veoma "delikatni" i da u njima ne učestvuju strani partneri Ukrajine.

"Štaviše, partneri nisu čak ni željeli da se uključe u razgovore. Kao što možete da vidite donesene su teške odluke, a cijena tih odluka ponekada može da bude veoma visoka", rekao je Pristajko, osvrćući se na slučaj razmjene Vladimira Cemaka koga je Holandija identifikovala kao osumnjičenog za pad aviona na letu MH17 2014. godine.

Moskva i Kijev su 7. septembra proveli razmjenu zarobljenika po formuli 35 za 35, podsjeća TASS.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.