Evropol

Uhapšene 23 osobe zbog krađe umjetnina vrijednih 40 miliona evra

  • 05.07.2018. 11:32

Umjetnički predmeti vrijedni 40 miliona evra, pronađeni su tokom četvorogodišnje policijske akcije u Italiji, Španiji, Njemačkoj i Velikoj Brtianiji, i tom prilikom uhapšene su 23 osobe, saopštio je danas Evropol.

Više od 250 policajaca istovremeno je pretražilo 40 kuća u italijanskim regionima Sicilija, Kalabrija, Pijemont i Apulja, kao i u njemačkom Eningenu, Londonu u Velikoj Britaniji i Barseloni u Španiji i tom prilikom oduzeli su oko 25 hiljada umjetničkih predmeta. 

Policijska operacija je trajala četiri godine, a artefakti su uglavnom otkopavani u Italiji i prodavani u aukcijskim kućama u Njemačkoj. 

Kriminalne grupe koje su se bavile ovom trgovinom i koje su imale saradnike u Barseloni i Londonu evrpski policajci ocijenili su kao "veoma dobro organizovane". Operacija se smatra jednom od najvećih ikada izvedenih, kada je u pitanju krijumčarenje artefakata iz Italije.

  • 20:00 ATV Intervju: Sergej Lavrov

    ''Еkskluzivni intervju Sergeja Lavrova, ministra spoljnih poslova Ruske Federacije. Govoriće o vojnoj operaciji Rusije u Ukrajini, trenutnoj situaciji na globalnoj političnoj sceni, odnosima Rusije i Zapada, te o političkoj situaciji u BiH. Intervju vodi novinarka Darinka Petrović.

  • 20:40 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  • 21:10 Film: Еkipa (12+)

    '"Еkipa" je priča sa sjajnim humorom koja govori o ljubavi, krimi-komedija za sve generacije, ali je ujedno i prvi film koji prikazuje srpski fudbal i rivalitet između dva najveća kluba – Partizana i Crvene zvezde.

  • 22:40 Serija: Nasljednici (12+)

    'Serija: Nasljednici (12+)

  • 23:40 Serija: Red Rok (16+) (R)

    Serija: Red Rok (16+) (R)

  • 00:40 Noćni program

    Noćni program