Kamere sve snimile

UZNЕMIRUJUĆЕ Ministar suprugu tukao do smrti pa pozvao vidovnjaka

  • Izvor: Telegraf
  • 01.05.2024. 12:21

Sigurnosne kamere snimile su posljednje trenutke života supruge nekadašnjeg ministra finansija Kazahstana, koji je nesrećnu ženu tukao do smrti.

Kjaduk Bišibajev (43) snimljen je kako krvnički tuče svoju suprugu Saltanat (31), koja je preminula od zadobijenih povreda.

Kamere su snimile nekadašnjeg kazahstanskog ministra, koji je bio u vladi tokom 2016. godine, kako svojoj supruzi nanosi smrtonosne udarce.

Bišibajev, kojem prijeti 20 godina zatvora, prvo je tvrdio da je njegova supruga sama sebi nanijela smrtonosne povrede 9. novembra prošle godine. Međutim, kamere u restoranu koji drži njegov rođak, oborile su izjave bivšeg ministra, pošto su ga snimile kako pesniči i krvnički šutira nesrećnu ženu, koja je preminula dva sata kasnije.

Prošle srijede, Bišibajev je konačno na sudu priznao da ju je zlostavljao, tvrdeći da nije imao namjeru da je ubije. On je u svom prvobitnom iskazu naveo da je tridesetjednogodišnjakinja tokom njihove svađe slučajno udarila glavom o zid i umivaonik toaleta u restoranu. Međutim, u jednom od snimaka koji su predstavljeni Vrhovnom sudu zemlje, par se vidi kako se svađa ispred restorana BAU u Astani.

Bišibajev potom udara svoju suprugu, vuče je za kosu sve dok ne padne na zemlju, a potom je krvnički šutira četiri puta. Dok se ona muči da ustane, on je grabi za vrat i brutalno je pesnicom udara u vilicu. Nakon toga je ponovo šutira i, vukući je za kosu odvlači dalje od objektiva kamere.

Kamera kod ulaza u restoran snimila ga je kako nastavlja da bije suprugu, a potom kako je odvlači u jednu sobu.

U jednom trenutku žena je pokušala da pobjegne u toalet, ali je Bišibajev razvalio vrata, izvukao je napolje i nastavio da je bije.

"Tada je počeo golim rukama da je davi sve dok nije izgubila svijest", navodi se u optužnici.

Saltanat Nukenova pronađena je mrtva narednog jutra u jednoj od VIP prostorija u restoranu, a mrtvozornik je odmah ustanovio da je umrla od stravičnih povreda na glavi.

Prema optužnici, Bišibajev je, nakon što je krvnički premlatio suprugu, sjeo mirno da jede i nije ni pozvao hitnu pomoć.

Bivši ministar je na sudu rekao da je pozvao samo jednu osobu te večeri, tačnije svog prijatelja koji je "vidovnjak".

Mediji u Kazahstanu pisali su da je Saltanat više puta pokušala da ostavi supruga, jer ju je godinama zlostavljao.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    ''Ko? Šta? Kada? Gdje? Zašto? Kako? I tu se pitanja ne zaustavljaju - otvoreno i odvažno.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.