Rusija

Uznemirujuće! Objavljen snimak sa mjesta na kojem je ubijen Kiva, ubica ga snimao

  • Izvor: Agencije
  • 12.12.2023. 07:59

Ukrajinski mediji objavili su uznemirujuće snimke sa mjesta ubistva bivšeg narodnog poslanika Ilje Kive koji je prebjegao u Rusiju.

Izvori Kanala 24 tvrde da iza specijalne operacije stoji ukrajinska SBU i da je akcija dugo pripremana.

Na jednoj od fotografija vidi se tijelo opozicionara koje leži u snijegu i svuda okolo mrlje od krvi. Mediji su takođe objavili i fotografije pištolja zakačenog na drvo iz koga je navodno ubijen. Objavljen je i snimak koji je navodno snimio atentator dok je čekao da naiđe Kiva.

Kanal 24 navodi da je Kiva ubijen u Moskovskoj oblasti nedaleko od mjesta na kome je snimao propagandne poruke protiv Ukrajine. Kiva je prema riječima izvora Kanala 24 bio jedna od prioritetnih meta i likvidiran je uprkos brojnom obezbjeđenju.

- Ovo je signal svim izdajnicima i ratnim zločincima koji su prešli na stranu neprijatelja. Rusija vas neće zaštititi - rekao je izvor iz obavještajnih službi.

Vozilom prešla ženi preko stopala, odvezla je Hitna

Vozilom prešla ženi preko stopala, odvezla je Hitna

Oglasila se i SBU na svom kanalu na Telegramu.

- Služba bezbjednosti Ukrajine sprovodi mnoge uspješne specijalne operacije, tajno i prećutno, kako bi donijela zasluženu kaznu vojnim zlikovcima i neprijateljima Ukrajine. Načelnik SBU Vasil Maljuk je ranije rekao da je njihova jedina perspektiva smrt i to možemo da prenesemo okupatorima i njihovim saučesnicima. Vasilj Maljuk je takođe više puta isticao da će neprijatelji Ukrajine definitivno platiti za svoje zločine i pred Bogom i pred ukrajinskim narodom po zakonu i moralu. Situacija sa likvidacijom Ilje Kivija dodatno potvrđuje te riječi. A svi detalji specijalnih operacija SBU biće otkriveni poslije naše skore pobjede - navela je SBU.

Kiva je pronađen 6. decembra mrtav u Podmoskovlju u parku hotela u selu Suponevo. Ruske vlasti su navele da su na tijelu pronađene dvije rane od metka i najavile početak istrage.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Dokumentarni program (R)

    'Dokumentarni program (R)