Kina

Vanredno stanje u Pekingu, testirano više stotina hiljada ljudi

  • 28.12.2020. 09:21

U Pekingu je vanredno stanje zbog naglog porasta broja slučajeva virusa korona prethodnih nekoliko dana, a tokom vikenda je testirano više stotina hiljada ljudi, prenijeli su kineski mediji.

Vlasti Pekinga, grada sa više od 21 miliona stanovnika, uvele su mjere za sprečavanje širenja virusa kojima se, pored ostalog, ograničavaju javne aktivnosti i putovanja, i pojačale kontrolu.

Najveći broj novih slučajeva identifikovan je u pekinškom okrugu Šuenji (Shunyi), gdje se sprovodi testiranje stanovnika, a nivo rizika od korona virusa u pojedinim oblastima podignut je na "srednji".

Do nedjelje popodne prikupljeno je 830.000 uzoraka za testiranje na kovid-19 u okrugu Šuenji, navodi Čajna dejli.

U Kini, prvoj zemlji u kojoj je identifikovan kovid-19, taj virus je pod kontrolom, mada i dalje ima novih slučajeva.

Do sada je u Kini kovidom-19 zaraženo 86.976 ljudi, od kojih je 4.634 umrlo od posljedica tog virusa, a aktivnih slučajeva je 339.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?