Zakon stupio na snagu u subotu

Više od milion Austrijanaca moraće da se vakciniše

  • Izvor: Tanjug
  • 07.02.2022. 10:09

Oko 1,3 miliona punoljetnih Austrijanaca trenutno krši Zakon o obaveznoj vakcinaciji protiv virus korona, koji je u subotu stupio na snagu, proizilazi iz procjene Ministarstva zdravlja.

Prema agenciji APA ova procjena uzima u obzir ne samo stopu vakcinisanosti, već i lica koja su preležala infekciju u proteklih šest mjeseci.

U Austriji je trenutno vakcinisano tri četvrtine punoljetnih građana, odnosno 76,4 odsto, a 6,4 procenata ima sertifikat o preležanom kovid-19.

Time preostaje 17,2 odsto punoljetnih građana koji krše Zakon, koji predviđa da svi punoljetni građani moraju biti vakcinisani, uz određene izuzetke.

Posebno je velik udio onih koja krše zakon je u Beču, gdje jedna petina, odnosno 20,3 odsto nije vakcinisana, niti preležala kovid-19.

Inače u Beču je stopa vakcinisanosti 75,9 odsto, ali je stopa onih koji su preležali kovid-19 sa 3,7 odsto duplo manja nego austrijski prosjek.


  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program