Glavni zahtjev demonstranata

Vlasti Hong Konga povlače sporni Prijedlog zakona?

  • 04.09.2019. 11:29

Uprava Hong Konga zakazala je za danas sjednicu, poslije spekulacija da se šef administracije Keri Lam priprema da povuče Prijedlog zakona o izručenju u ostali dio Kine, što zahtijevaju demonstranti.

Sjednica je zakazana za 16.00 časova po lokalnom vremenu, ali za sada nije poznat dnevni red, prenio je AP pozivajući se na kancelariju poslanika Majkla Tijena.

Lamova nema zakazanu konferenciju za novinare.

List Saut Čajna mornig post ranije je prenio, pozivajući se na neimenovani izvor iz vlasti, da će prijeldog zakona biti povučen prije nastavka rada gradske skupštine u oktobru.

Prema prijedlogu zakona, stanovnici Hong Konga mogli bi biti poslati na suđenja u ostale dijelove Kine. Ovaj dokument izazvao je velike proteste, koji u Hong Kongu traju od juna.

Lamova je ranije suspendovala prijedlog zakona, ali demonstranti traže da on bude potpuno povučen.

Tagovi:
  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film:Ponovo kod kuće (16+)

    '' Film:Ponovo kod kuće (16+)

  • 23:50 Vaskršnja poslanica i Prenos Vaskršnje liturgije iz Hrama Svetog Save na Vračaru

    ' Vaskršnja poslanica i prenos Vaskršnje liturgije iz Hrama Svetog Save na Vračaru