Mjere bebzjednosti

Vojska na ulicama Pariza

  • Izvor: Agencije
  • 25.03.2024. 14:32

Premijer Francuske Gabrijel Atal rekao je u postu na Iks da je odluka, koja dolazi mesecima prije nego što Pariz bude domaćin Olimpijskih igara ,donijeta „u svjetlu preuzimanja odgovornosti Islamske države za napad i prijetnji koje opterećuju našu zemlju”.

Saopštenje je uslijedilo nakon što je predsjednik Еmanuel Makron održao hitan bezbjednosni sastanak izazvan napadom u petak u moskovskom predgrađu u kojem je poginulo najmanje 137 ljudi, prema ruskim istražiteljima.

Francuski sistem upozoravanja na terorizam ima tri nivoa, a najviši nivo se aktivira nakon napada u Francuskoj ili u inostranstvu ili kada se smatra da je prijetnja neminovna.

Izuzetne mjere bezbjednosti

Omogućava izuzetne mjere bezbjednosti kao što su pojačane patrole oružanih snaga na javnim mjestima kao što su željezničke stanice, aerodromi i vjerski objekti.

Francuska je više puta bila pogođena smrtonosnim napadima džihadista, uključujući masakr u koncertnoj dvorani Bataclan 2015. u kojem su ekstremisti otvarali vatru na posjetioce koncerta i satima držali taoce.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.