Skandal u Rumuniji

Vozači hitne pomoći krali gorivo i sporo vozili da uštede benzin

  • 05.12.2018. 15:38

U Rumuniji je pod istragom 16 vozača Hitne pomoći zbog sumnje da su krali benzin iz vozila, što je najvjerovatnije dovelo do smrti osam pacijenata.

Tužilac Marijan Sorin Lia je izjavio da su vozači iz mesta Korabia, na jugu zemlje, osumnjičeni da su krali benzin od 2013. do 2015. godine.

Oni su navodno i sporije vozili da bi potrošili što manje benzina. Pod istragom su i zbog pronevjere i davanja lažnih iskaza.

Rumunski tužilac je naveo da postoji mogućnost da ti njihovi postupci možda imaju veze sa osam smrtnih slučajeva jer su sporo vozili do bolnica.

Vozači su suspendovani dok traje istraga, prenosi agencija AP.

Rumunska ministarka zdravlja Sorina Pintea je rekla da je, međutim, "prerano" govoriti da je ovo navodno kriminalno djelo dovelo do smrti pacijenata.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film:Ponovo kod kuće (16+)

    '' Film:Ponovo kod kuće (16+)

  • 23:50 Vaskršnja poslanica i Prenos Vaskršnje liturgije iz Hrama Svetog Save na Vračaru

    ' Vaskršnja poslanica i prenos Vaskršnje liturgije iz Hrama Svetog Save na Vračaru

  • 02:00 Noćni program

    Noćni program