Ministarstvo spoljnih poslova Rusije

Zaharova: Stoltenberg pokušava da se miješa u unutrašnja pitanja Rusije

  • Izvor: SRNA
  • 20.03.2024. 13:46

Moskva vidi kritike koje je povodom ruskih predsjedničkih izbora uputio generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg kao pokušaj otvorenog miješanja u unutrašnja pitanja Rusije, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Komentar generalnog sekretara Alijanse o tome da izbori u Rusiji, kako je on to rekao, `nisu bili ni slobodni niti pošteni` smatramo pokušajem grubog miješanja u unutrašnja pitanja naše zemlje", istakla je Zaharova na brifingu.

Prema njenim riječima, iznenađujuće je čuti takve izjave od zvaničnika organizacije koja, pod vođstvom Vašingtona, "ima dugu istoriju politike moći i direktne vojne agresije protiv nezavisnih država", javio je TASS.

Putin: Ne shvataju s kim imaju posla

Putin: Ne shvataju s kim imaju posla

"Danas se od većine trenutnih takozvanih lidera Alijanse i ne može očekivati ništa drugo. Oni okreću glavu, čak i opravdavaju napade ukrajinskih terorista zapadnim oružjem na ruske građane koji su mirno glasali na biračkim mjestima, ali su spremni da sude o legitimnosti izbora u svim dijelovima svijeta. Nemaju pravo na to", dodala je Zaharova.

Predsjednički izbori u Rusiji održani su proteklog vikenda, a predsjednik Rusije Vladimir Putin je, prema još nezvaničnim rezultatima, osvojio 87,28 odsto glasova.

Predsjednik ruske Centralne izborne komisije Еla Pamfilova izjavila je u ponedjeljak, 18. marta, da će konačni rezultati najvjerovatnije biti objavljeni sutra.

Pratite nas i putem Vibera