Zaraženo deset miliona ljudi, skoro pola miliona smrtnih slučajeva

  • 27.06.2020. 21:46

Deset milion ljudi zaraženo je virusom korona (10.007.990), a skoro pola miliona (499.102) je preminulo od posljedica infekcije, podaci su sajta Worldmeter.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije /SZO/, Latinska Amerika je novo žarište u kojem broj zaraženih od druge polovine maja naglo raste.

U četiri zemlje - Brazilu, Meksiku, Indiji i Pakistanu tokom posljednjih sedmica registrovan je porast i zaraženih i preminulih.

Brazil, Peru, Čile, Meksiko i Evkador su zemlje u kojima je veliki broj zaraženih, a SZO navodi da pandemija nije dostigla vrhunac u zemljama Centralne i Južne Amerike.

U Brazilu dnevno bude i po 1.000 smrtnih slučajeva. To je druga zemlja u svijetu, odmah poslije SAD, u kojoj je registrovano više od milion oboljelih. U Brazilu je preminulo višse od 55.000 ljudi.

Rast oboljelih i preminulih prijevljen je i u Indiji i Pakistanu, iako je tamo posljednjih dana u padu.

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.