Predsjednik Ukrajine

Zelenski: Nemamo šanse protiv Rusije bez pomoći Zapada

  • Izvor: Agencije
  • 16.04.2024. 13:43

Potencijal Oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine i stoga Kijev nema šanse za nastavak borbe bez pomoći Zapada, izjavio je ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski.

"Mogu iskreno da kažem da bez te podrške nemamo šanse za pobjedu. Danas je omjer naših granatiranja jedan naprema 10. Da li ćemo moći da ostanemo na nogama? Ne. U svakom slučaju, ruske snage će nas uz takvu statistiku svakog dana gurati nazad", rekao je Zelenski u intervjuu za američki servis Pi-Bi-Еs.

On je još jednom pomenuo da je Kijevu potrebno oružje, prenio je Tas.

"Kako bismo stoprocentno zaštitili ono što je pod našom kontrolom, potrebno je da dostignemo omjer 10 naprema 10", poručio je Zelenski.

Zelenski je ranije priznao da Ukrajina neće moći da naoruža svoje brigade bez pomoći SAD.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Priča se (R)

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.