Predsjednik Češke

Zeman: Priznanje nezavisnosti Kosova je greška

  • 06.05.2021. 23:04

Predsjednik Češke Miloš Zeman poručio je da i dalje vjeruje da je priznanje nezavisnosti samoproglašenog Kosova greška.

On je naglasio da je o tom pitanju razgovarao sa najvišim ustavnim zvaničnicima svoje zemlje, ali da se oni nisu saglasili sa njim, a da s obzirom na demokratsko uređenje mora da poštuje mišljenje većine.

Zeman je u intervjuu za Magazin "CorD" rekao da od novog susreta sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Pragu očekuje da će dodatno ojačati odlične bilateralne odnose i pospješiti ekonomsku saradnju dvije zemlje.

On je dodao da posebnost veza dvije zemlje može da ilustruje i to da će predstojeća Vučićeva posjeta biti prva zvanična predsjednička posjeta od izbijanja pandemije virusa korona, prenosi Tanjug.

Zeman je naglasio da je neophodno dalje širenje EU, a to, po njemu, podrazumijeva i članstvo Srbije, te poručio da je njegova zemlja spremna da pomogne Srbiji u procesu transformacije.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program