Pogoršanje situacije u Avganistanu

Zemlje Briksa izrazile zabrinutost zbog učestalih napada terorista

  • 26.07.2019. 21:38

Zemlje Briksa - Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika - izrazile su zabrinutost zbog pogoršanja situacije u Avganistanu i čestih terorističkih napada u toj zemlji, navodi se u saopštenju ministara spoljnih poslova članica ove organizacije.

U saopštenju, koje je objavljeno na internet stranici ruskog Ministarstva spoljnih poslova, navodi se da su ministri potvrdili podršku međunarodnim i nacionalnim naporima sa ciljem postizanja mira u procesu pomirenja koji će voditi Avganistanci. 

Ministri su istakli podršku i izgradnji mirne, bezbjedne, stabilne, napredne i inkluzivne zemlje, koja postoji u harmoniji sa svojim susjedima, javio je TASS. 

"Oni su izrazili zabrinutost zbog pogoršanja situacije u Avganistanu, posebno porastom broja i intenziteta napada povezanih sa terorizmom, čija su meta pripadnici avganistanskih bezbjednosnih snaga, vlasti i civili", ističe se u dokumentu. 

U dokumentu se dodaje da se ministri raduju predsjedničkim izborima koji bi u Avganistanu trebalo da se održe u septembru.

Tagovi: