Zemljotres magnitude 6,8 stepeni na sjeveroistoku Japana

  • 01.05.2021. 12:57

Zemljotres magnitude 6,8 stepeni po Rihteru pogodio je danas sjeveroistočni Japan, a potres se osjetio i u Tokiju, udaljenom 400 kilometara.

Za sada nije izdato upozorenje na cunami nakon zemljotresa koji se osjetio oko 10.00 časova po japanskom vremenu, kod obala prefekture Mijagi, na dubini od 51 kilometar, saopštila je Japanska meteorološka agencija.

Nema izvještaja o povrijeđenima, ali se strahuje od novih naknadnih potresa i odrona zemlje i klizišta.

Na području gdje je bio epicentar očekuje se pojava klizišta.

Tokijska elektro-distribucija saopštila je da nema oštećenja na nuklearki Fukušima Daiči, koja je oštećena nakon snažnog zemljotresa i cunamija na sjeveroistoku Japana u martu 2011. godine, a udaljena je oko 105 kilometara od epicentra današnjeg potresa.

Bliže epicentru nisu zabilježeni problemi ni u nuklearki Onagava.

Japanski brzi voz suspendovan je širom sjevernog Japana na nekoliko časova.

Obala sjeveroistočnog Japana pogođena je višestrukim potresima posljednjih mjeseci, uključujući zemljotres snage 7,2 stepena u martu, i slične magnitude u februaru.

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)