Za nedeljni ručak preporučujemo vam teleći sote na lovački način. Recept za ovo jelo otkrili su nam Predrag Tošić i Miroslav Janjanin.
Teleće meso bk 200 gr
Crveni luk 30 gr
Brašno 5 gr
Korjenasto povrće 40 gr
Masnoće 5 gr
Peršun list 5 gr
Senf 3 gr
Vrhnje za kuhanje 0,5 dl
Pečurke 20 gr
Pileća jetrica 20 gr
Telećeg fonda 1 dl
So i biber
Teleće meso bk isjeći na kocke 3*3 cm, posoliti i štaubovati sa brašnom. Na plitkoj masnoći sotirati. U šerpi sa malo masnoće dinstati sjeckani crveni luk i kada porumeni dodati meso, dodati korjenasto povrće i dinstati uz dodatak malo fonda ili vrele vode, kada je meso napola gotovo dodati pileću džigericu i šampinjone. Prije serviranja meso, džigericu i šampinjone izvaditi a sos propasirati, dodati malo vrhnja za kuhanje , vratiti meso , džigericu i pečurke i dotjerati ukus začinima.