ATV

Android vam radi sporije? Obratite pažnju na ove aplikacije

  • Извор: Телеграф
  • 01.06.2023. 17:37

Google Play prodavnica pruža široku paletu aplikacija stvorenih da zadovolje svaku potrebu i situaciju. Međutim, to ne znači da bi svaka od njih trebalo da bude instalirana na vašem telefonu.

Ukoliko uočite da vaš Android uređaj funkcioniše sporije nego što je to uobičajeno, uzrok mogu biti aplikacije koje su neprestano rade. Ako posjedujete isti telefon već duže vrijeme, moguće je da imate instalirane brojne aplikacije među kojima samo neke koristite redovno, dok ostale zauzimaju dragocjeni prostor.

Jedan od elemenata na koje bi trebalo obratiti pažnju jeste suvišan prethodno instaliran softver, takozvani bloatware.Fejsbukom se širi nova prevara, obratite pažnju

Fejsbukom se širi nova prevara, obratite pažnju

Iako su neke aplikacije koje dolaze sa telefonom korisne, trebalo bi preispitati da li su vam potrebne one koje ne koristite redovno. Imajte na umu da različite verzije Android operativnog sistema dolaze sa različitom količinom ovakvog softvera. Određene verzije, kao što su OxygenOS koji koristi OnePlus ili Google-ov Pixel UI, dolaze "čistije", dok druge, poput Samsungovog One UI ili Xiaomijevog MIUI, dolaze sa većom količinom bloatware-a. Napomena: neke od prethodno instaliranih Android aplikacija ne možete ukloniti jer su sastavni dio specifičnog interfejsa.

Nekada je za određene sistemske funkcije bilo potrebno preuzeti posebne aplikacije, ali danas, sa svakim novim poboljšanjem Androida, mnoge od tih funkcija su već integrisane u sam sistem. Ovo se odnosi na softvere za funkcije kao što su lampa, skeneri QR kodova, sistemi za snimanje ekrana, aplikacije za reprodukciju medija i drue stvari.

Pazite šta pretražujete: Prevaranti vrebaju najviše na ovim mjestima

Pazite šta pretražujete: Prevaranti vrebaju najviše na ovim mjestima

Iako specijalizovane aplikacije nisu stvar prošlosti - povremeno će vam zaista biti potreban specifičan softver za određenu svrhu. Ipak, ako primetite da se memorija na uređaju puni, možete bez problema ukloniti stare aplikacije.

Ovo se odnosi i na zastarele aplikacije za produktivnost. Danas, većina tih funkcija može biti obavljena pomoću aplikacija kao što su Gmail, Google Keep, Docs, Sheets i slično. Google, ako ga koristite (a vrlo je verovatno da ga koristite, budući da koristite Android), proizvodi izvanredan softver za produktivnost. Integracijom veštačke inteligencije u Workspace, njihov softver postaje korisniji nego ikad.

Тагови: