Iz 2013.

Apple je objavio nadogradnju za devet godina stari iPhone 5S

 • Izvor: Agencije
 • 26.01.2023.21:25

Naime, uređaj koji je premijeru imao 2013. godine ponovo je nadograđen tokom ove nedjelje, na izdanje iOS 12.5.7.

Nova softverska zakrpa onemogućiće potencijalno problematičan bezbjednosni propust pomoću kojeg bi zlonamjerni hakeri mogli da pokušaju da preuzmu kontrolu nad vašim smartfonom i da u tome budu uspješni.

U kompaniji Apple su priznali da je taj propust možda već bio zloupotrebljen na uređajima sa iOS verzijom starijom od 15.1. Osim za iPhone 5S, ova nadogradnja važi i za modele iPhone 6 i 6 Plus, pa nemojte da propustite da osvježite i zaštitite svoje uređaje, ukoliko ih imate.

Sličnu nadogradnju za ovu seriju uređaja Apple je objavio i u septembru 2022. godine. Apple inače ima kvalitetnu podršku za svoje uređaje, ali nastavak podrške za devet godina star telefon zaista je rijetka pojava.

Veći proizvođači uređaja s Android operativnim sistemom – među kojima su Samsung, Google i OnePlus – nedavno su produžili podršku te vrste za pojedine modele na pet godina, piše Verge.

Tagovi:
 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.