Запослио 36 стручњака за вјештачку интелигенцију

Епл отворио тајну лабораторију у Цириху

 • 30.04.2024. 09:30

У посљедњих неколико година, Епл је знатно појачао свој тим за вјештачку интелигенцију ангажовањем бројних стручњака из Гугла. Почевши од 2018. године, када је Џон Ђанандреја прешао из Гугла да би постао главни извршни директор за АИ у Еплу, компанија је привукла најмање 36 специјалиста. Ова стратегија је дио ширег плана гиганта да остане на челу иновација у развоју нових АИ модела и производа.

Епл је основао тајну лабораторију за истраживање АИ технологија у Цириху, познату као "Vision Lab", јавља Фајненшл Тајмс. Овај потез услиједио је након аквизиције два швајцарска стартапа специјализована за АИ, што је додатно ојачало Еплове капацитете за развој напредних АИ модела који интегришу текстуалне и визуелне информације за генерисање одговора.

Компанија тежи да интегрише генеративне АИ технологије директно у хардвер и софтвер својих мобилних уређаја, чиме би се смањила зависност од клауд сервиса. Овакав приступ омогућава бржи и приватнији одговор уређаја на упите корисника, што би могло да револуционише начин на који користимо паметне телефоне.

САД: У припреми закон против Међународног кривичног суда

САД: У припреми закон против Међународног кривичног суда

Епл је у посљедњих десет година купио око двадесет четири стартапа фокусирана на АИ, а оснивачи неколико од њих и даље раде у компанији. Ове аквизиције доприносе развоју Еплових капацитета за обраду слика и видеа, претрагу података и креирање музичког садржаја.

Тим Кук, извршни директор Епла, истакао је да компанија одговорно улаже у широк спектар АИ технологија већ више од деценије, укључујући и развој неуралних мрежа које су основа за производе попут ChatGPT-a.

Отворен конкурс за суфинансирање вантјелесне оплодње, ово су услови

Отворен конкурс за суфинансирање вантјелесне оплодње, ово су услови

Са технолошким напретком, очекује се да ће будући паметни телефони захтијевати све моћније чипове. 

- Сљедећа велика ствар биће "АИ паметни телефони", који ће захтијевати много више ДРАМ-а - рекао је Сумит Садана, извршни потпредсједник компаније "Micron Technology", једног од добављача чипова за Епла.

Очекивања су да ће Епл на предстојећој WWDC конференцији у јуну демонстрирати нове АИ могућности, што би могло да укључи значајна унапређења Сири асистента и омогућавање гласовних команди за интеракцију са апликацијама.

Русија ће указати да резолуција о Сребреници подрива Устав БиХ и Дејтон

Русија ће указати да резолуција о Сребреници подрива Устав БиХ и Дејтон


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Наша Српска

  Наша Српска

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.