Замјена за "Google Photos"

Ево које још сајтове можете користити за складиштење фотографија

  • Извор: Б92
  • 22.04.2024. 07:32

Уколико вам понестаје простора или вам се једноставно не свиђа "Google Photos", ево сајтова које можете да пробате како бисте га замијенили.

"IDrive" за сваког понешто

"IDrive" је рјешење за складиштење података у клауду, и не мора да служи само за фотографије.

Мада би интерфејс могао да се дотера, толико је поуздан да то није ни битно. Бесплатно је у понуди 5ГБ складишног простора, али постоје и премијум планови са 5ТБ или 10ТБ складиштеног простора.

Свидјеће вам се и функција прављења “бекапа камере”, гдје она аутоматски прави копије видеа и слика у клауду.

"Piwigo" – најбољи за штедњу новца

Ако сте фотограф или неко ко једноставно жели да му фотке “бљеште”, "Piwigo" је права ствар за вас, јер нуди платформу за све намјене, а истовремено је доста добро развио сегмент заштите приватности корисника.

Можете да користите све популарне алате да бисте учитали слике, а ту спадају дигиКам, "Shotwell", "Lightroom", или чак свој телефон.

"Flickr"– најбољи бесплатни сегмент

На "Flickr" можете да учитате 1.000 фотографија и видео-снимака бесплатно, а можете да му приступите из браузер, или са Андроид и иОС уређаја.

Ако вам понестане простора за складиштење слика и снимака, ту је "Flickr Pro", који се плаћа, али нуди безграничан простор.

Једино што би могло да вас одврати од ове платформе, јесте то што "Flickr" подржава само одређене формате: ЈПГ, ПНГ, и ГИФ али који није анимиран. Као што примјећујете, нису обухваћене "RAW" фотографије професионалних фотографа.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: