Meta dominira

Evo koje su najpopularnije aplikacije za Android

  • Izvor: B92
  • 18.08.2022.17:16

Sajt Mejkjusof je kreirao listu aplikacija koje se najviše preuzimaju preko Gugl Plej prodavnice.

Na prva četiri mjesta su aplikacije koje su u vlasništvu kompanije Meta.

Potrebno je istaći da Mejkjusof u svoju listu nije uključivao aplikacije koje dolaze unaprijed instalirane na Android uređajima. To znači da na listi nisu Gugl Plej Servis (10 milijardi preuzimanja), Gmail (devet milijardi), Gugl Maps (6,9 milijardi), Jutjub (10 miijardi). Nisu uključene ni aplikacije koje su unaprijed instalirane na Samsungovim telefonima.

1. Vocap

Popularna aplikacija ima 8,413 milijardi preuzimanja i predstavlja najpopularniju svjetsku alatku za slanje instant poruka.

2. Fejsbuk

Iako je dugo bio na prvom mjestu, brojni skandali, sumnjive prakse privatnosti i #DeleteFacebook pokret nisu previše uticali na aplikaciju, koja je i dalje u vrhu (6,95 milijardi preuzimanja).

3. Fejsbuk Mesindžer

Prisustvo Fejsbuk Mesindžera na trećem mjestu (5,67 milijardi preuzimanja) pokazuje koliku kontrolu Zakerbergova imperija ima na tržištu aplikacija za telefone.

4. Instagram

Instagram je još jedna aplikacija iz Meta sistema, a u posljednje vrijeme dobija veliki broj ažuriranja čime privlači još veći broj korisnika (4,197 milijardi preuzimanja).

5. TikTok

Među Top 5 najviše preuzimanih aplikacija nalazi se i TikTok (2,843 milijardi preuzimanja), piše b92.


Tagovi: