Društvene mreže

Instagram testira nove načine preporučivanja sadržaja prijateljima

  • Izvor: B92
  • 12.09.2022.09:16

Instagram će uskoro testirati novu funkciju "ponovnog objavljivanja" (reposts), koja nikada nije bila dio glavnog feeda aplikacije.

Pomenuta funkcija je već jedna od ključnih karakteristika Facebooka i Twittera, a na Instagramu je prvi put primijećena na profilu izvršnog direktora ove mreže Adama Moserija.

"Istražujemo mogućnost ponovnog dijeljenja objava u Feedu – slično načinu na koji mogu da se dijele Stories – kako bi ljudi mogli da dijele ono što ima najviše odjeka, dok su originalni kreatori nagrađeni za svoj rad. Planiramo da funkciju testiramo uskoro, na manjem broju korisnika", ističu iz kompanije Meta.

Novi ekran opisuje funkciju kao način da se objava preporuči prijatelju, da se inicira razgovor sa pratiocima koji na repost mogu da odgovore porukama.

Feed repost sadržaj se prikazuje u zasebnom tabu u korisnikovom profilu, uz objave, reels i tagovane fotografije i mogu da ga vide pratioci.

Instagram posljednjih mjeseci dodaje veliki broj ažuriranja kako bi se bolje takmičio sa TikTokom. TikTok je nedavno objavio repost funkciju za video klipove, koji se pojavljuju samo na 'For You' stranici prijatelja a ne nakorisnikovom profilu.

Tagovi: