ATV

Završena misija Šendžou-15

Kineski svemirski brod sa tri astronauta uspješno se vratio na Zemlju poslije 180 dana

 • Izvor: Agencije
 • 04.06.2023. 15:17

Kineski astronauti sa broda Šendžou-15 bezbjedno su se danas vratili na Zemlju, poslije misije u kineskoj orbitnoj svemirskoj stanici koja je trajala više od 180 dana, objavila je Kineska medijska grupa (CMG).

Kapsula za ponovni ulazak sletjela je u Dongfengu u autonomnoj pokrajini Unutrašnjoj Mongoliji na sjeveru Kine u 6.33 po pekinškom vremenu, saopštila je CMSA.

U kapsuli su bila tri tajkonauta - Fei Junlong, Deng Ćingming i Žang Lu.

CMSA je proglasila misiju Šendžou-15 potpunim uspjehom nakon što je medicinski tim koji je čekao na licu mjesta potvrdio da su tri tajkonauta dobrog zdravlja.

Komandant misije Fei Junlong prvi je izašao iz kapsule.

"Želio bih da izvjestim svoju zemlju i ljude da je posada Šendžou-15 uspješno završila sve povjerene poslove i zadatke u orbiti. Bezbjedno smo se vratili na Zemlju. Osjećamo se dobro", rekao je on.

Svemirski brod Šendžou-15 lansiran je u novembru 2022.

Tagovi:
 • 19:21 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:26 Serija: Slatke muke (12+)

  Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 20:26 Koncert: Jelena Karleuša

  Koncert: Jelena Karleuša

 • 21:46 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:26 Serija: Istine i laži (12+)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 23:11 Serija: 1992 (12+)

  Serija '1992' je italijanska TV serija iz 2015. godine koju su kreirali Alessandro Fabbri, Ludovica Rampoldi i Stefano Sardo, prema ideji Stefana Accorsija, a u režiji Giuseppea Gagliardija.