ATV

Korisna funkcija

Meta dodaje 14 besplatnih igara

 • Izvor: Agencije
 • 10.04.2023. 16:32

Meta Facebook Gaming divizija čini Messenger video pozive zanimljivijim sa novim setom besplatnih igara kojima sada možete da pristupite sa svojim prijateljima dok ćaskate licem u lice, bez obzira gdje se nalazite.

Ova funkcija dolazi prilično kasno u svijetu zaključavanja nakon kovida, ali je odlična za brze sesije riječi sa prijateljima, Mini Golf FRVR i Exploding Kittens.

Najbolji dio nove funkcije za video pozive Messenger-a je koliko su one dostupne korisnicima Facebook-a. Sve što treba da uradite je da započnete video poziv sa jednim ili više prijatelja, dodirnete dugme grupnog režima u centru, izaberete ikonu Plai, a zatim izaberete igru u biblioteci koja vam je predstavljena — nije potrebno preuzimanje ili instalacija.

U 2018. godini, Facebook je pokrenuo funkciju AR igara u Messenger-u koja omogućava do šest prijatelja da skaču na poziv i igraju igrice poput Don’t Smile — što, kao što naslov sugeriše, izaziva prijatelje da se ne smijeju, ali ovo predstavljanje donosi pravi mobilni igre koje su već uspješne izvan Messingera.i: 

Novi set igara u okviru Messenger video poziva sada je dostupan korisnicima na iOS-u, Android-u, pa čak i veb pretraživaču. U trenutnoj biblioteci postoji 14 igara - od kojih su većini potrebna samo dva igrača - a očekuje se da će ih doći još jer Facebook Gaming apeluje na programere da se obrate u vezi sa dodavanjem ove funkcije u svoje igre.

Video pozivi mogu biti odličan način za interakciju sa prijateljima dok igrate igrice, ali mnogim platformama nedostaju laki načini za pokretanje brze, zabavne sesije bez razlaganja razgovora na dvije usluge ili podešavanja Drawful događaja za dijeljenje ekrana. Samo budite spremni za svoje tetke, koje će vas sigurno nagovoriti da igrate Go Fish preko videa, navodi TheVerge.


(PCPress)

Tagovi:
 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa našim Robertom Dacešinom._x000D_

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.