Останите анонимни

Нова фукнција омогућава да сакријете број телефона на Сигналу

 • Извор: Телеграф
 • 22.02.2024. 08:43

Сигнал, апликација позната по својим опцијама приватности, доноси новитет који корисницима омогућава да сакрију свој број телефона користећи јединствена корисничка имена. Ова функција омогућава корисницима да дијеле своје корисничко име умјесто броја телефона, што повећава приватност на платформи.

Сигнал је најавио да ће корисници моћи да креирају и дијеле своја јединствена корисничка имена путем линка или QR кода, пружајући додатни слој анонимности.

Иако ће за регистрацију на Сигнал и даље бити потребан број телефона, нови систем корисничких имена значи да ваш број не мора да буде видљив свима. Подешавање приватности омогућава корисницима да одлуче да ли желе да њихов број буде доступан или не, уз додатну опцију која спречава друге да вас пронађу путем броја телефона, захтјевајући умјесто тога ваше тачно корисничко име.

Иако ова функција доноси бројне предности када је ријеч о приватности, постоји и потенцијални ризик од злоупотребе од стране спамера и превараната који би могли користити корисничка имена за обмањивање. Сигнал савјетује кориснике да буду опрезни приликом додавања нових контаката који тврде да их познају, и да увијек провјере идентитет преко других канала комуникације.

Очекује се да ће нова функционалност бити доступна у наредним недјељама, али они жељни да испробају новитете могу се придружити бета верзији апликације, пише Телеграф.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  'Емисија: Бизнис клуб

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.