Aplikacija

Samsung radi na novom projektu za još bolje fotografije

  • Izvor: B92
  • 05.07.2022.22:05

TizenHelp prenosi da je Samsung na Galaxy Camera Workshopu u Južnoj Koreji nakratko pomenuo ovu aplikaciju.

Zapravo, ne radi se o klasičnoj aplikaciji, već više kao dijelu aplikacije Samsung Members. Bilo kako bilo, nakon pomenutog Galaxy Camera Workshopa, detalji sa događaja pojavili su se na Samsungovom forumu.

Tokom radionice, Samsung je otkrio da planira da nastavi da ažurira aplikaciju Expert RAW sa još poboljšanja. Osim toga, iz južnokorejske kompanije su naveli da žele da olakšaju korišćenje mobilnog fotoaparata svim ljubiteljima fotografije, kako bi dobili baš onakav snimak kakav žele. Tu je uskočila CamCyclopedia.

CamCyclopedia je navodno alat za učenje, koji će Samsung objaviti kao jednu od komponenti aplikacije Samsung Members. Nije jasno kada će se to desiti, ali sigurno je da će CamCyclopedia pomoći korisnicima Galaxy pametnih telefona, posebno ako bude uključivala Expert RAW tutorijale.

Inače, aplikacija Expert RAW je itekako korisna za one koji mnogo pažnje pridaju fotografskim mogućnostima telefona. Tako ova aplikacija nudi ručno mijenjanje ISO-a, vrednosti ekspozicije, tačke fokusa i balansa bijele boje. Takođe, aplikacija nudi histogram, podešavanja LED blica, smanjenje šuma, širi dinamički raspon, mogućnost skladištenja fotografija u JPEG i DNG RAW formatima itd.

Samsung često ovu aplikaciju ažurira novim poboljšanjima, a nedavno je ažuriranje aplikacije donijelo poboljšanu sposobnost da snima fotografije pri slabom osvijetljenju, što će se pokazati itekako korisnim za one koji dosta svojih fotografija snimaju pri slabom osvijetljenju.

CamCyclopedia bi mogla biti veoma korisna i očekivati je da u naredno vrijeme dobijemo više informacija o ovom Samsungovom projektu.


(b92)

Tagovi: