Izvještaj "The Eleca"

Samsung sprema telefon sa samo jednom kamerom na poleđini

  • Izvor: B92
  • 12.08.2022.08:05

To se naročito odnosi na jeftinije telefone. Iako mu je je za to bilo potrebno dosta vremena, izgleda da je Samsung prepoznao reakciju korisnika i sada stiže informacije da se južnokorejska kompanija sprema da predstavi novi telefon iz svoje ponude, koji će stići samo s jednom kamerom.

Samsung je prije nekoliko dana predstavio 5G verziju Galaxy A23 telefona. Još jedna verzija Galaxy A23 telefona uskoro bi trebalo da ugleda svjetlo dana i to Samsung Galaxy A23e.

Ovaj pametni telefon je osvanuo na renderima, koji nam otkrivaju izgled telefona. Tako primećujemo da prednju stranu telefona prekriva ekran s kapljicom u vrhu, u kojoj će se naći prednja kamera. Na desnom okviru telefona nalazi se skener otiska prsta i taster za kontrolu zvuka.

Kada je riječ o poleđini telefona, tu se vidi da uređaj ima samo jednu kameru, ispod koje se nalazi LED blic. Nažalost, više detalja o telefonu nije poznato, ali dizajn ukazuje na to da bi ovaj model mogao biti najpristupačnija verzija A23 telefona.

Krajem prošlog mjeseca pojavila se informacija da bi Samsung od sljedeće godine mogao da ukine jednu kameru na svojim telefonima srednje klase. Prema izvještaju "The Eleca", Samsung je odlučio da ukloni senzor dubine sa svojih telefona iz srednjeg segmenta, koji će biti predstavljeni sljedeće godine.

U izvještaju se navodi da će Samsung Galaxy A24, Samsung Galaxy A34 i Samsung Galaxy A54 stići sa po tri kamere - glavnom, ultraširokom i makro. Međutim, djeluje da će Samsung već ove godine sa Galaxy A23e telefonom krenuti u smanjenje broja kamera, što će mnogi pozdraviti.

Tagovi: