Ilon Mask

Twitter odgađa novu verziju plave kvačice

  • Izvor: Index.hr
  • 22.11.2022.10:29

Novi vlasnik Twittera Ilon Mask rekao je u ponedjeljak da ta društvena platforma odgađa ponovno pokretanje svoje usluge pretplate na plavu kvačicu, koja se izdaje kao potvrda autentičnosti profila.

"Odgađamo ponovno pokretanje 'Blue Verified' dok ne budemo uvelike sigurni da neće biti lažnog predstavljanja", napisao je Mask u tvitu.

"Vjerovatno ćemo koristiti različite boje kvačica za organizacije i za pojedince", rekao je on.

Priželjkivana plava kvačica prije je bila rezervisana za provjerene račune političara, poznatih ličnosti, novinara i drugih javnih osoba. Opcija pretplate, otvorena za svakoga ko je spreman platiti, uvedena je ranije ovog mjeseca kako bi pomogla Twitteru da poveća prihod dok se Mask bori da zadrži oglašivače.

Twitter je obustavio tu novu uslugu pretplate na plavu kvačicu od 8 dolara, jer su lažni računi rasli kao gljive i najavio da će Twitterova  usluga pretplate za plavu kvačicu biti vraćena 29. novembra.

Mask je takođe tvitao da je Twitter prošle sedmice dodao 1.6 miliona korisnika, što je "još jedan rekord svih vremena".

Oglašivači na Twitteru, uključujući velike kompanije kao što su General Motors, Mondelez International, Volkswagen AG, obustavili su privremeno oglašavanje na platformi, prenosi "Index.hr".

Procjenjuje se da su stotine zaposlenika Twittera takođe dale otkaz prošle sedmice, nakon što je Mask u četvrtak dao rok da se zaposlenici prijave za "duge radne sate visokog intenziteta" ili da odu.

Tagovi: