ATV

Компанија

Укида се важна функција за Gmail

  • Извор: Агенције
  • 26.09.2023. 21:12

Компанија Google је најавила велику промјену за Gmail која ће ступити на снагу од јануара.

Од почетка сљедеће године, Google уклања основни ХТМЛ приказ за Gmail, и замјењује га стандардним приказом широм свијета.

Пошто је за Google основни ХТМЛ приказ застарио, корисници су пријавили да га је постало теже пронаћи. Када отворите Gmail, обично се опција за овај приказ појави са назнаком да је "за спору конекцију". Међутим, траје толико кратко да многи не успију ни да га одаберу.

Стандардни приказ, визуелно богатији формат који Gmail тренутно носи као подразумијевани, покренут је да замијени основни ХТМЛ приказ прије више од десет година. Од тада, Google је додао нове функције у Gmail, а из компаније су рекли да основни ХТМЛ приказ "нема пуну функционалност као и Gmail".

Осим овога, неки корисници тврде да је основни ХТМЛ корисницима са инвалидитетом, попут оних са са оштећеним видом, пружио лак и приступачан начин да пролазе кроз своје мејлове.

Од покретања стандардног приказа, Google је задржао основни ХТМЛ приказ као алтернативу која се брже учитава и погоднија је за оне са спорим прегледачима или интернетом. Међутим, Google је сада укинуо опцију на врху екрана која је омогућавала корисницима да "поставе основни ХТМЛ као подразумијевани приказ".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:50 Серија: Немирни (16+)

    Немирни' је ТВ серија из 2023. године у режији Дарка Николића, настала према роману Марка Поповића 'Један погрешан корак', а сценарио потписује Даница Николић Николић.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм